Matematik og Kristendom

Fra September 30, 2021 19:00 indtil September 30, 2021
Kategorier: Foredrag

Dobbeltforedrag ved Steen Dilling

HOLD NR: 211

Er der en sammenhæng mellem kristendom og matematik? Det er foredragsholderens påstand, at der er en sammenhæng, fordi de begge har med den samme virkelighed at gøre, om end ud fra meget forskellige synsvinkler. Sammenhængen er indirekte, for vi finder ikke Gud direkte i matematikken.

Tre berømte mænd – matematikere og teologer

Dette foredrag giver en kort introduktion til Blaise Pascal, Isaac Newton og Gottfried Wilhelm Leibniz med særligt henblik på deres matematiske (+ naturvidenskabelige) og teologiske værker i 1600- og 1700-tallet. Alle tre er eksempler på, at man kan være en fremragende matematiker og naturvidenskabsmand og samtidig en dybt troende kristen. De er også eksempler på, at forholdet mellem videnskabelige fremskridt og kristen tro i langt de fleste tilfælde har været harmonisk.

 

Matematik – et underfuldt univers

I denne del skal vi ikke lære matematik, men høre om hvad matematik egentlig handler om. Gennem nogle grundlæggende eksempler ser vi, at det giver store vanskeligheder blot at sige, hvad tal er for noget. Desuden ser vi, at matematikken
i løbet af 1900-tallet selv har trukket nogle grænser for, hvad den formår. Det er i nogen grad parallelt til udviklingen i den moderne fysik. Alt i alt giver udviklingen for mange mennesker en større åbenhed over for andre tilgange til verden, fx gennem kristen tro.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet

 

TID: Torsdag d. 18. marts kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr. 

 

STEEN DILLING er cand. scient. et theol. Han er nu pensioneret gymnasielærer og præstevikar. Steen Dilling var matematik- og religionslærer på Himmelev Gymnasium 1979-2009. Nu arbejder han som konstitueret sognepræst i flere pastorater.

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.