AFLYST PGA SYGDOM To store forfattere

From February 08, 2024 19:00 until February 08, 2024
Categories: Foredrag

AFLYST PGA SYGDOM

Dobbeltforedrag ved Jes Stein Pedersen

Ulysses, James Joyces navnkundige hovedværk, er udgangspunktet for foredraget 'Seksualitet og skandale i frigørelsens tjeneste'.
Romanen gennemgås med fokus på den betydning Joyce tillægger seksualiteten i dens mange former, men også med vægt på den indflydelse 'Ulysses' har haft på kunstnerisk ytringsfrihed om sex.

Svetlana Aleksijevitj
fik Nobelprisen i 2015, og hun er en af de meget få forfattere fra den gamle sovjetsfære, som har skrevet kritisk om sovjetisk og russisk undertrykkelse og krigsførelse. Hendes forfatterskab gennemgås med fokus på hendes optagethed af 'det røde menneskes' erfaringer.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet

TID: Torsdag d. 8. februar kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. For medlemmer af TFO.
For andre 150 kr.
HOLD NR: 503

JES STEIN PEDERSEN, cand.phil., er litteraturredaktør ved Politiken og tidligere studievært på Deadline 2. Sektion, DR 2. Han arbejder på Politiken som litteraturkritiker, kommentator og interviewer og har talt med mange af verdens førende forfattere og har anmeldt både skøn- og faglitteratur i mere end tre årtier.
Hans serie "Ordet og Bomben" om forholdet mellem litteratur og terror blev vist på DR, i samtlige skandinaviske lande og i USA.
Har skrevet og redigeret adskillige bøger.