Arktis og den voksende stormagtsrivalisering i området

Fra Oktober 07, 2021 19:00 indtil Oktober 07, 2021
Kategorier: Foredrag

Dobbeltforedrag ved Peter Viggo Jacobsen

HOLD NR: 210

USA er alarmeret over russernes militære opbygning og kinesernes voksende tilstedeværelse i Arktis. Det har fået USA til at betegne regionen som en arena for magtpolitik og konkurrence og udstede en stærk advarsel til Rusland og Kina om at ændre politik. USA har også lagt pres på Rigsfællesskabet for at smide kineserne ud af Grønland.

Hvad betyder denne udvikling for situationen i Arktis og for Rigsfællesskabet, og hvordan skal København og Nuuk håndtere den nye situation?

Kom og hør Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiet og Center for War Studies ved Syddansk Universitet give sit bud på, hvad Rigsfællesskabet skal gøre.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet og Foreningen Norden

 

TID: Torsdag d. 11. marts kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO og Foreningen Norden. For andre 150 kr. 

 

PETER VIGGO JACOBSEN, ph.d. i international politik, er lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og Professor (deltid) ved Center for War Studies, Syddansk Universitet. Han har fungeret som rådgiver og konsulent for flere regeringer og internationale organisationer, har vundet flere undervisnings- og formidlingspriser og bliver ofte brugt af danske og internationale medier til at kommentere forsvars- og sikkerhedspolitiske emner. Han har skrevet bredt om civil krisestyring, tvangsdiplomati og militær magtanvendelse.

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.