IND I DET ISLANDSKE MED JON KALMAN STEFANSSON OG CO. SOM REJSEGUIDER (udsat fra foråret 2020)

Kategorier: Foredrag

Dobbeltforedrag ved Jes Stein Pedersen

HOLD NR: 209

Islandsk skønlitteratur forener det poetiske og det episke på smukkeste vis og udtrykker stor sans for den uforudsigelige natur og for kærligheden mellem mennesker.
Med Jon Kalman Stefanssons ‘ Sommerlys og nu kommer natten’ som udgangspunkt tager vi denne aften på rejse helt ind i nyere islandsk litteratur.

De tre andre romaner, som kommer i fokus er:

1. Bergsveinn Birgissons perle af en roman ‘Brev til Helga’ om den 90årige fåreavler og skønne Helga, hvis hus han kan se fra sin egen grund.

2. Ofeigur Sigurdssons pragtfulde ‘ En roman om Jón og hans breve til sin gravide kone, da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider’ samt

3. ‘AR’ af Audur Ava Ólafsdóttir. Den løb velfortjent med Nordisk Råds litteraturpris i 2018

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet og Foreningen Norden.

 

TID: Torsdag d. 30. april. Kl. 19.00

STED: Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO og Foreningen Norden. For andre 150 kr.JES STEIN PEDERSEN, cand.phil., er lit- teraturredaktør ved Politiken og tidligere studievært på Deadline 2. Sektion, DR2. Han arbejder på Politiken som lit- teraturkritiker, kommentator og inter- viewer og har talt med mange af verdens førende forfattere og har anmeldt både skøn- og faglitteratur i mere end tre årtier.

Hans serie “Ordet og Bomben” om forholdet mellem litteratur og terror blev vist på DR, i samtlige skandinaviske lande og i USA.
Har skrevet og redigeret adskillige bøger, og har bidraget til et væld af bøger, sen- est “De eventyrlige” om Eventyrernes Klub, som han er medlem af.

 

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.