Kulturrejse til Polen

From May 17, 2024 09:00 until May 17, 2024
Categories: Rejser og udflugter

Det har desværre ikke været muligt ved redaktionens dead-line at få oplyst rejsetider og billetpriser fra de relevante flyselskaber. Derfor må vi tage forbehold mht. til tid, hotel og priser. Så snart vi har disse oplysninger, vil det blive meddelt her på TFOs hjemmeside www.tfoinfo.dk.

Vores sydøstlige nabo, Polen, er for de fleste danskere et ukendt land. Pga. sproglige barrierer, en grundfæstet katolsk kultur og en kommunistisk fortid og er landet blevet opfattet som meget fremmedartet. I de senere år er der sket meget i Polen, som har knyttet landet stærkt til vores vestlige verden. Medlemskabet af NATO og EU har været stærkt medvirkende til denne udvikling. Polen fremtræder i dag som et moderne vestligt samfund samtidig med, at man gør sig store bestræbelser for at bevare landets oprindelige kultur. En udpræget konservatisme står i skærende kontrast til den liberale vestlige kultur. Alt dette gør, at Polen i høj grad er et besøg værd.

Krakow i det sydlige Polen kan med rette kaldes landets kulturelle hovedstad med en række arkitektoniske perler, herunder Wawel-slottet og markedspladsen Rynek Glowny. Man finder mange spændende museer i byen, og frem for alt finder man utroligt mange udtryk for jødisk kultur: Synagoger, jødiske begravelsespladser, klesmermusik og Schindlers fabrik (kendt fra filmen ”Schindlers liste”). I denne sammenhæng finder man koncentrationslejren Auschwitz i nærheden af byen, som vi naturligvis også skal besøge. Dertil kommer saltminen Wieliczka med et det berømte kapel udhugget i salt.
Traditionen tro indbefatter rejsen en opera, klassisk koncert eller ballet. Rejsen foregår i samarbejde med Nilles, som står for selve rejsen (hovedsagelig med fly), hotel, forplejning og guidning. Vores guide er født og opvokset i Polen og dansktalende. Johannes Iversen er TFO´s repræsentant i dette samarbejde.

TID: 5 dage i midten af maj 2024.
STED: Hotel endnu ikke fastlagt, normalt 3 stjernet hotel.
PRIS: ca. 7000 kr. pr deltager med partner på dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse.
HOLD NR: 510

PRISEN INKLUDERER: Flyrejse til og fra Polen, buskørsel i Danmark og Polen, hotel med 4 overnatninger med morgenmad, middag på ankomstdagen og den sidste aften, guide og billet til den kulturelle oplevelse.

TILMELDING til skolelederen (tfoinfo.dk Tlf 40454312) med angivelse af navn, adresse og mailadresse tidligst d. 25. august og senest 1. oktober 2023.