Martin A. Hansen

From April 10, 2024 19:00 until April 10, 2024
Categories: Foredrag

Dobbeltforedrag ved Henning Nørhøj

Første del af foredraget vil fokusere på Martin A. Hansens første romaner og noveller. Forud for hans vel nok kendteste roman ”Løgneren” gik fire romaner, hvor "Lykkelige Kristoffer", der udkom 1945, regnes for hans gennembrudsroman. Men forfatterskabet bestod ikke mindst af en lang række noveller og skildringer plus essays om samfundsforhold, historie og kultur. I de sidste to romaner kæmpede Martin A. Hansen med forfatterrollen. Var en forfatter egentlig ikke en forfører?.

Påvirkningen fra Søren Kierkegaard slår om noget igennem i "Løgneren". Foredragets anden del vil gennemgå forholdet mellem Martin A. Hansens liv og forfatterskab og hvorfor han i 60erne og 70'erne blev "dømt ude" som gammeldags, skønt han i virkeligheden var modernist. Vi vil dernæst se på, hvorfor han sluttede med at kaste sig over historien, som det fremgår af det store kulturhistoriske værk fra 1953, "Orm og Tyr". Endelig var Martin A. Hansen også billedkunstner.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet

TID: Onsdag d. 10. april kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. For medlemmer af TFO. For andre 150 kr.
HOLD NR: 508

HENNING NØRHØJ er cand. theol, tidligere præst og tidligere højskoleforstander. Han har udgivet en række bøger indenfor kristendoms- og religionsundervisning samt om pædagogiske emner.