Portrætmaleri

From January 19, 2024 09:00 until January 19, 2024

Underviser: Jens Lauritsen

At male portrætter lyder vanskeligt for nogen. Med forskellige teknikker vil vi prøve at holde fokus på det vigtigste, og dermed gøre det lettere at opnå et tilfredsstillende resultat. Dette kursus' tre første mødegange består af øvelser i at tegne portrætter. Vi gennemgår den nødvendige læring om proportioner og detaljer, linjer, lys og skygge. Vi arbejder på papir med forskellige tegneredskaber.

De følgende fem mødegange inddrager vi farven og arbejder med akrylmaleri. Ved hjælp af den nødvendige farveteori, samt lærred/malepapir og akrylfarver skal vi arbejde med forskellige tilgange til portrætmaleriet. Spørgsmål vi bl.a. vil forholde os til er, om det er den ydre lighed, der er det vigtigste, eller er det personens indre, eller vedkommendes status, man vil gengive?
Vi lader os inspirere af eksempler fra kunsthistorien, men kan også bruge presse- og familiefotos, der ofte gengiver personer i utraditionelle synsvinkler, der gør kompositionen dynamisk, eller på anden måde interessant.

Der vil ud over kursusafgiften skulle betales ca. 100 kr. til fælles materialer

TID: Fredage kl. 9.00 – 12.00. Første gang d. 19. januar.
Derefter 26/1, 2/2, 9/2, 23/2, 1/3, 8/3, 15/3
STED: Plantagehuset, Galleriet. Plantagevej 18, Thisted
PRIS: 650 kr. for medlemmer af TFO. For andre 800 kr.
HOLD NR: 501

JENS LAURITSEN er cand.mag i dansk og kunsthistorie, tidligere højskolelærer og lektor fra Thisted Gymnasium, STX & HF. Undervist i kunstneriske fag i mange forskellige sammenhænge.