Indtryk fra USSR, Baltikum og Rusland med hovedvægt på den aktuelle situation

Indtryk fra USSR, Baltikum og Rusland med hovedvægt på den aktuelle situation

From February 28, 2024 19:00 until February 28, 2024

At Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

Categories: Foredrag


Dobbeltforedrag ved Rikke Helms

Mødet med USSR
Rikke Helms har boet og arbejdet i tilsammen 29 år i Østblokken, som kulturformidler for Danmark og har oplevet mange af de store omvæltninger på første hånd. Ud fra denne baggrund vil Rikke give nogle personlige dyk ned i historien, der ændrede Europa, resten af verden og livet for millioner af borgere i Sovjetunionen og fortælle om episoder i sit liv. Helt tilbage fra at være studerende i Leningrad og gæstelektor i Moskva til institutleder for Det Danske Kulturinstitut først i Baltikum, derefter i Sankt Petersborg, Rusland og senere rejseleder.

Putins Rusland
Hvilke forandringer er der sket fra Brezhnevs stagnations tid og Gorbatjovs perestrojka til Jeltsyns opløsning af Sovjetunionen og de 23 år under Putin? Hvordan ser verden ud nu - to år efter at Putin den 24/2-2022 sendte chokbølger gennem hele den frie verden ved at starte sin krig mod Ukraine og mod den demokratiske verdensorden.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet

TID: Onsdag d. 28. februar kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. For medlemmer af TFO. For andre 150 kr.
HOLD NR: 505

RIKKE HELMS er i dag foredragsholder, efter at hun pga COVID-19 og senest Putins invasion af Ukraine har måttet indstille sine rejselederaktiviteter for Akademisk Rejsebureau i Rusland og Baltikum.