Putinisme, Rusland og krigen i Ukraine

Putinisme, Rusland og krigen i Ukraine

From January 25, 2024 19:00 until January 25, 2024

At Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

Categories: Foredrag


Dobbeltforedrag ved Charlotte Flindt Pedersen

Baggrunden for Putins krig, og Ukraines udvikling. Den kulturelle dimension af krigen både i Rusland og Ukraine.
Håbet om demokrati, der opstod med Sovjetunionens opløsning i julen 1991, blev ikke indfriet, og i dag har Rusland atter et totalitært styre, der har indledt en angrebskrig mod Ukraine. Hvorfor synes Rusland dømt til at leve med et totalitært system og have så svært ved at skabe et demokratisk, civiliseret samfund? På den anden side har vi i Ukraine kulturens, civilsamfundets og litteraturens rolle i modstandskampen mod russisk dominans, og frigørelsesprocessen fra den sovjetiske fortid og styrkelsen af en samlet ukrainsk nation.

Hvilke konsekvenser – økonomisk og sikkerhedspolitisk i forhold til alliancerne i EU og NATO har krigen fået. Hvordan vil et slutspil/ en afslutning af krigen komme til at forme sig.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet og Foreningen Norden

TID: Torsdag d. 25. januar kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. For medlemmer af TFO eller Foreningen Norden. For andre 150 kr.
HOLD NR: 502

CHARLOTTE FLINDT PEDERSEN blev direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab i 2015. Hun påbegyndte sin karriere på Institut for Menneskerettigheder med fremme af menneskerettigheder i Baltikum, Centralasien, Ukraine, Belarus, Serbien og Montenegro. I 2009 blev hun vicedirektør og international chef på Institut for Menneskerettigheder. Hun er cand.mag. i østeuropastudier og samfundsfag med speciale i minoritetsstudier fra Københavns Universitet og en diplomuddannelse i ledelse.