AFLYST Evolution og arabesk i J. P. Jacobsens forfatterskab

AFLYST Evolution og arabesk i J. P. Jacobsens forfatterskab

Fra Januar 25, 2021 19:30 indtil Januar 25, 2021

Ved Museum Thy

Kategorier: Foredrag


Dobbeltforedrag ved Marie Karkov

HOLD NR: 204

Foredraget vil med baggrund i et danskfagligt speciale kaste lys over, hvordan Darwins evolutionsteori kan siges at ligge som et mønster under hele J.P. Jacobsens forfatterskab, nemlig i form af arabesken eller ‘det arabeske’.

Foredragets to dele:

1. Arabesken og evolutionsteorien: en kort introduktion til arabesken som figur og forankring af forbindelsen mellem arabesken og evolutionsteorien.

2. Læsning af ”Mogens” og udblik til andre Jacobsen-tekster: Her skal vi se ovenstående teori anvendt i praksis med teksteksempler fra Jacobsens forfatterskab, især fra debut-novellen ”Mogens” (1872).

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem J.P. Jacobsen Selskabet, Folkeuniversitetet og TFO.
Foredraget indgår som selvstændigt led i studiekredsen om Jacobsens forfatterskab.

 

TID: Mandag d. 25. januar kl. 19.30
STED: Museum Thy, Jernbanegade 6, Thisted
PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr. 

 

MARIE KARKOV er cand.mag. i dansk og religion. Arbejder med litteraturen i et socialt og mellemmenneskeligt felt bl.a. som læseguide i regi af Læseforeningen. Hun har skrevet speciale om mønstre i litteraturen med eksempel i arabesken i J. P. Jacobsens forfatterskab som en poetisk omformning af Darwins evolutionsteori. Marie Karkov arbejder som kulturmedarbejder på et plejehjem i København, bl.a. med ugentlige læsegrupper, podcasts mm.