Etiske aspekter omkring kunstig intelligens og robotter

 Etiske aspekter omkring kunstig intelligens og robotter

Fra November 03, 2021 19:00 indtil November 03, 2021

Ved Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

Kategorier: Foredrag


Dobbeltforedrag ved Martin Mose Bentzen

HOLD NR: 158

Kunstig intelligens og etik

Kunstig intelligens spiller allerede en omfattende rolle i vores hverdag, blandt
andet på grund af big data på internettet og sociale medier. Men i takt med den teknologiske udvikling er der opstået nye etiske problemstillinger, som diskuteres i dette foredrag. Det handler for eksempel om beskyttelse af privatlivet og ejerskab af data. Er det etisk forsvarligt, at vi deler vores data med Google og Facebook til kommercielle formål? Er det etisk forsvarligt, at vi deler vores data med staten, f.eks. under en pandemi?

Robotter og etik

En nær fremtid, hvor sociale robotter er en del af hverdagen, aftegner sig tydeligere og tydeligere. Det kan være selvkørende biler. Det kan være redningsrobotter i katastroferamte områder eller velfærdsrobotter, der tager sig af de ældre. Det kan være krigsrobotter på slagmarken. Men i takt med at denne teknologi udvikles, opstår etiske problemstillinger, som vil blive diskuteret i dette foredrag.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

 

TID: Mandag 19. oktober kl. 19.00
STED: Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9, Thisted
PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr. 

 

MARTIN MOSE BENTZEN er lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, hvor han underviser i videnskabsteori og etik for ingeniører. Hans nuværende forskning omhandler filosofiske aspekter af social robotetik, mere specifikt muligheden for at udvikle robotter og algoritmer, der fungere etisk forsvarligt.