IND I DET ISLANDSKE MED JON KALMAN STEFANSSON OG CO. SOM REJSEGUIDER (udsat fra foråret 2020)

IND I DET ISLANDSKE MED JON KALMAN STEFANSSON OG CO. SOM REJSEGUIDER (udsat fra foråret 2020)

Ved Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

Kategorier: Foredrag


Dobbeltforedrag ved Jes Stein Pedersen

HOLD NR: 209

Islandsk skønlitteratur forener det poetiske og det episke på smukkeste vis og udtrykker stor sans for den uforudsigelige natur og for kærligheden mellem mennesker.
Med Jon Kalman Stefanssons ‘ Sommerlys og nu kommer natten’ som udgangspunkt tager vi denne aften på rejse helt ind i nyere islandsk litteratur.

De tre andre romaner, som kommer i fokus er:

1. Bergsveinn Birgissons perle af en roman ‘Brev til Helga’ om den 90årige fåreavler og skønne Helga, hvis hus han kan se fra sin egen grund.

2. Ofeigur Sigurdssons pragtfulde ‘ En roman om Jón og hans breve til sin gravide kone, da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider’ samt

3. ‘AR’ af Audur Ava Ólafsdóttir. Den løb velfortjent med Nordisk Råds litteraturpris i 2018

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet og Foreningen Norden.

 

TID: Torsdag d. 30. april. Kl. 19.00

STED: Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO og Foreningen Norden. For andre 150 kr.JES STEIN PEDERSEN, cand.phil., er lit- teraturredaktør ved Politiken og tidligere studievært på Deadline 2. Sektion, DR2. Han arbejder på Politiken som lit- teraturkritiker, kommentator og inter- viewer og har talt med mange af verdens førende forfattere og har anmeldt både skøn- og faglitteratur i mere end tre årtier.

Hans serie “Ordet og Bomben” om forholdet mellem litteratur og terror blev vist på DR, i samtlige skandinaviske lande og i USA.
Har skrevet og redigeret adskillige bøger, og har bidraget til et væld af bøger, sen- est “De eventyrlige” om Eventyrernes Klub, som han er medlem af.