AFLYST! GÅDETALE, EMBLEMER, SYMBOLER, SPEJLE

Kategorier: Foredrag

HOLD NR: 115

Dobbeltforedrag ved Erik A. Nielsen

1.Emblemets gåder og lange historie

2. Emblemer i danske kirker

Ganske ufortjent er den billedform, der kaldes emblemer, gået i glemmebogen. I to-tre århundreder fra 1530’erne var emblemet højeste europæiske mode og kan findes snart sagt overalt. En række danske kirker er f.eks. udsmykket med emblemer.

Emblemer er kristne gåder, nogle lette at gætte, andre indviklede, snørklede, gådefulde. Emblemer er i det hele udformet som gåder, der vil gættes, og de sammenkæder som regel et ”mærkværdigt” billede med såvel en overskrift som en indskrift, der stammer fra Bibelen. Den, der arbejder med at gætte disse gåder, bliver ført ind i en vigtig fase af den kristne tænkning og billedsprog.

Erik A. Nielsens bog “GÅDETALE, EMBLEMER, GÅDER, SPEJLE”, 2018 ligger til grund for de to billedrige foredrag, som afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet.

 

TID: Onsdag d. 15. april. Kl. 19.00

STED: Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted

PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr.

 

ERIK AXEL NIELSEN er litteraturhistoriker og dr.phil. med disputatsen “Holbergs komik” (1985).
Er professor emeritus ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet. Har skrevet både danskfaglige og mere teologisk re- flekterende tekster. Teologi, bibelanalyse og litterær fortolkning går således hånd i hånd i Erik A. Nielsens omfattende fore- drags- og forfattervirksomhed. Til hans seneste udgivelser hører trilogien “Billed- sprog” med de tre titler “Kristendom- mens retorik” (2009), “Thomas Kingo - barok, enevælde og kristendom” (2010) samt “H.A. Brorson. pietisme, medita- tion, erotik” (2013). Senest “GÅDETALE, EMBLEMER, GÅDER, SPEJLE”, 2018

 

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.