LORCA OG DALI

Kategorier: Foredrag

HOLD NR: 105

Dobbeltforedrag ved Nikolai Severin Banke

Garcia Lorca
Foredraget er en indføring i den fascinerende spanske digter Garcia Lorcas liv, digtning og ikke mindst dramatik. Hans farverige digteriske univers har sin rod i Andalusien, og der er en utrolige nerve, humanitet og sanselighed i hans værk. Han endte med at blive et kunstnerisk ikon for den spanske borgerkrig, hadet og dræbt af Francos falangister, fordi han i sin digtning satte ord på deres ugerninger. Garcia Lorca var utrolig bredt kunstnerisk begavet, hans virke spændte fra digtning, dramatik, teaterinstruktion, essayistik til komponist.

Garcia Lorca og Dali
Kunstneren Salvador Dali, surrealismens “grand old man” og Garcia Lorca blev meget tætte venner i midten af 1920’erne. Lorca blev en del af det surrealistiske miljø i Madrid der ud over Dali blandt andet omfattede Louis Buñuel. Dali er en af de mest geniale, excentriske og betydningsfulde kunstnere i 20. århundrede, han inspirerede kunstnere, digtere og ikke mindst designere.

De to kunstneres værker kan belyse hinanden, og foredraget vil kredse om de to kunstneres forståelse af hvad kunst kan være.

 

TID: Tirsdag d. 28. januar Kl. 19.00

STED: Thy-Mors HF&VUC, Munkevej 9, 7700 Thisted 

PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr.

 

NIKOLAI SEIDELIN BANKE Højskolefor- stander på Højskolen Mors, Mag. Art. i Idehistorie fra Aarhus Universitet og Eberhard-Karls Universität i Tübingen. Nikolai Seidelin Banke har været litteraturformidler og musiklærer på kultur- rummet i Thisted og har i en årrække været højskolelærer.

 

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.