CARSTEN NIEBUHR OG EKSPEDITIONEN TIL YEMEN

Kategorier: Foredrag

HOLD NR: 955

Dobbeltforedrag ved Jørgen Bæk Simonsen

Mange kender Torkild Hansens mesterlige roman om Det Lykkelige Arabien. Romanen gav ham et ry som en fremragende forfatter, der med udgangspunkt i historiske hændelser skrev en række romaner. Men hvad er egentlig den større historiske baggrund for Frederik den Femtes beslutning om at sponsorere ekspeditionen til Yemen i 1760 ́erne?

I første del redegøres for det meget omfattende forarbejde til ekspeditionen til Yemen med særlig vægt på de diskussioner en række europæiske
videnskabsmænd havde for at præcisere, hvad ekspeditionen skulle arbejde med undervejs. Det er dette europæiske samarbejde, der var med til at sætte rammen for ekspeditionen og historisk gøre den skelsættende.

I anden del sættes der fokus på forløbet af ekspeditionen og de særlige opgaver Frederik den Femtes forordning satte til de enkelte medlemmer af ekspeditionen. Der bliver ligeledes sat fokus på den enestående indsats Carsten Niebuhr gjorde for at gøre sin samtid bekendt med ekspeditionens banebrydende og skelsættende resultater.

Foredrag i samarbejde med Folkeuniversitetet.

 

TID: Tirsdag d. 22. oktober kl. 19.00

PRIS: 100 kr. for medlemmer af TFO. For andre 150 kr. 

 

Medlemsfordele

Bliv medlem af TFO og få rabat på alle arrangementer.

Kontakt et bestyrelsesmedlem til et af vores arrangementer eller skriv til os under menupunktet 'Medlemsskab'.

Medlemspris er oplyst i forbindelse med arrangementsomtalen. Se vores aktiviteter under menupunktet 'Program'.